Al jaren een bekend gezicht bij onze Pasar Malam. Milly Akerina is onze vaste gastspreekster en spreekt u toe vanaf het podium. Zij vertelt altijd vol lof over iedereen die op het podium verschijnt. Ik (Denise Jansen- beursorganisator Pasar Malam Rijswijk) heb haar kort geïnterviewd hoe zij zich o.a. voorbereid op Pasar Malam Rijswijk en wat haar passies zijn. Lees hieronder het interview.

• Hoe ben je terecht gekomen als gastspreekster bij Pasar Malam Rijswijk?
Jaren geleden ben ik benaderd en gevraagd of ik de Pasar Malam Rijswijk wilt presenteren. En ja, dat wil ik wel. En intussen ben ik nu ruim 17 jaar op het podium van deze mooie Pasar Malam als presentatrice te vinden. Jij, Denise, bent de eerste, die ik begroet als ik de Broodfabriek betreed.
Dan ga ik de pasar op en begroet ik alle standhouders. Het zijn allemaal vertrouwde gezichten, die hun producten aan het publiek te koop aanbieden. Onderweg, tussen al de paadjes, kom ik ook de medewerkers van de Broodfabriek tegen, die ik even vriendelijk begroet. Dat zal dit keer wel anders gaan. Wordt het een elleboog-groet of een voet-groet of toch een hug? Dat weet ik nu nog niet.

• Wat vind je zo speciaal aan Pasar Malam Rijswijk?
Heel speciaal voor mij zijn toch de vrijwilligsters Wendela en Jolanda. Beide dames helpen mij en alle artiesten Backstage heel erg goed. Zij zorgen niet alleen dat de kleedkamers schoon zijn, maar ook de koffiehoek, waar de artiesten zich tegoed kunnen doen aan koffie/thee en een broodje. En ook houden zij de tijd in de gaten wanneer ik wel en niet moet aan- en afkondigen.

• Ben je nog wel eens zenuwachtig om het podium weer op te gaan en de aankondigingen te doen?
Ik ben niet echt zenuwachtig, maar ik voel altijd wel een soort blijde spanning. Na de winterperiode van rust vind ik het altijd bijzonder om in maart de Pasar Malam te openen. Dit jaar kwam na deze beurs de Covid-19 om de hoek kijken. Ik zal de eerste persconferentie op 12 maart jl. van de RIVM ook niet gauw vergeten. Er breekt een tijd van thuiswerken, geen bezoek ontvangen en vooral binnen blijven. De lente gaat over in zomer en de herfst is in aantocht en ik weet zeker dat ik straks in november best zenuwachtig zal zijn. Hoe zal het zijn? En zal ik die oudjes op de eerste rij nog zien?

• Hoe bereid je je altijd voor op een komende Pasar Malam Rijswijk?
Een aantal dagen voor vertrek, open ik de pasar koffer en mijn hotelkoffer om ze te vullen voor mijn Pasar weekend. Ik kijk en zoek uit welke klederdracht ik de komende dagen zal aantrekken. Niet alleen de klederdracht, maar ook de bijpassende schoenen en sieraden. En de beautycase wordt geordend. Ook mijn hotelkoffer gaat goed voorbereid mee. Dan ga ik op tijd naar bed om dan uitgerust op te staan, de auto in te stappen en naar Rijswijk te rijden.

• Heb je nog een leuke anekdote of blunder wat is voorgevallen tijdens Pasar Malam Rijswijk?
Wow! Ik heb heel veel mooie anekdotes. Oke, ik er één uitpikken. De eerste keer dat ik voor KIKA Villa Joep mocht promoten, was, dat ik met de pluche olifant in de hand mijn verhaal deed voor deze kindjes met de kinderkankersoort Neuroblastoom. Zo’n pluche olifant met een baby olifant in de slurf kost 10 euro. Het publiek was geraakt en zij kwamen op die dag naar me toe om te vertellen dat zij zo’n olifant hebben gekocht. Voor een kind, een kleinkind of zomaar een cadeautje. Dat deed me heel veel. En ook de stand van KIKA Villa Joep was erg geroerd.Blunders? O, die heb ik ook hoor

• Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Graag breng ik mijn vrije tijd door met familie en vrienden. Ik kook en bak graag. En ik probeer ook nieuwe recepten uit. Verder hou ik van weekendjes weg en vakanties. Door deze corona-tijd, waarbij thuis blijven een “must” was, heb ik tijd om oude en nieuwe foto’s in albums te plakken. Een erge leuke bezigheid. Hoe leuk is het om voor elk kind een aantal albums vol te plakken. Inmiddels zijn mijn kinderen jong volwassenen en zijn zij er erg blij met hun albums van baby-boek tot heden. Nu we meer naar buiten mogen, ontdek ik dat ik nu tijd moet gaan maken om voor de kleinkinderen ook albums te maken. Maar ik vind het toch ook wel weer super om naar familie en vrienden te gaan.

• Wat is jouw favoriete gerecht?
Ja, ik breng graag de tijd in de keuken door. Maar nu vraag je me wat! Ik heb niet een specifiek favoriet gerecht. Na een lange vakantie in Indonesië verlang ik naar stamppot boerenkool of erwtensoep. Joh, ik vind alles wel lekker, maar ik ben nu veel minder vlees gaan eten. Zeker geen varkensvlees. Puur voor mijn gezondheid. En de Molukse keuken biedt veel groente en visgerechten waar ik van hou. Bij een heerlijk kopje thee met een stukje pure chocola kan ik helemaal tot rust komen.

• Wat is je favoriete muziek/band?
Vroeger kon ik weg zwijmelen bij The Bee Gees, maar tegenwoordig kan ik bij het Thuiswerken lekker genieten van Soul & Jazz op Radio2. Verder luister ik graag naar Gospelmusic, de Molukse Lagu Lagu, Hawaiimusic, Country, Blues, Soul, R&B. Omdat mijn kleinkinderen op Aruba zijn, heb ik een oppaskindje met wie ik allerlei leuke Nederlandse kinderliedjes zing. Ik heb natuurlijk wel mijn favorieten op ons Pasar Malam Podium, maar ik hou het bij dat ik iedere artiest goed vindt. Ik heb respect voor hun inbreng op onze Pasar Malam. Dus ja, erg veelzijdig hé?

• Wil je zelf nog iets kwijt/vertellen aan de lezers?
Ik kijk nu erg naar uit om weer het podium te beklimmen van Pasar Malam Rijswijk. En wat ben ik blij om alle bekende gezichten weer te zien. Met alle nieuwe gezichten wil ik ook graag kennismaken. Langs deze weg wil ik een ieder, die dit leest, van harte uitnodigen om twee dagen te komen genieten van wat deze mooie Pasar Malam biedt. Een mooi podiumprogramma en een veelzijdigheid van standhouders zorgen voor gezelligheid. Licht & Geluid zijn in de vertrouwde goede handen van TLP Productions. Jarenlange samenwerking zorgt ervoor dat ik mij geen zorgen hoef te maken als ik het podium sta. Dus, kom en geniet. Tot dan!