De artiesten

 

Hieronder ziet u welke artiesten u kunt verwachten bij Pasar Malam Rijswijk.

Ook het tijdschema van de optredens is inmiddels bekend.

Aniadi Art dansgroep

Zaterdag 6 november 2021

Dansgroep Aniadi Art is een oude bekende op de Pasar Malams in Nederland. De dansgroep verzorgd fantastische dansoptredens in kleurrijke kleding en staat verder bekend om de diversiteit aan verschillende dansstijlen uit alle delen van Indonesië.

Danny Everett

Zondag 7 november 2021

Al meer dan 30 jaar staat de nog steeds populaire zanger / entertainer Danny Everett garant voor een kwalitatieve internationale muziekshow. Met name zijn dans & luisterliedjes, Indo Rock, Country, Evergreens  alsook de Nederlands talige meezing liedjes doen het altijd goed bij het grote publiek. Onlangs vierde Danny zijn 30 jarig Festival -artiesten jubileum in zijn woonplaats te Boxtel in een uitverkochte zaal met fans uit heel Nederland, België en Duitsland. Danny heeft momenteel een platencontract bij Rood Hit Blauw en een eigen TV show in het Brabantse ’s-Hertogenbosch. Muzikale interacties met het publiek is zijn passie en de reacties zijn altijd positief. Ieder voorjaar wordt er een nieuw project gerealiseerd door het team van Indo Dreams Music en in 2019 was dit de Jack Jersey Show met een live band, voor 2020 is dit een project waar zijn team nog werkt aan de laatste loodjes.  Danny Everett (zijn echte naam is Herman van der Velden) heeft een Indische moeder en Nederlandse vader wat hem een echte Indo maakt. Danny is grootgebracht met Hawaï en  Indo Rock muziek van zijn moeders kant en accordeonmuziek omdat zijn vader dit instrument bespeelde. Onlangs is zijn laatste dubbel CD album gepresenteerd met de allermooiste liedjes, 25 Engelstalig en 20 Nederlandstalige songs. In totaal zijn er meer dan 30 cd’s uitgebracht.

Zijn ontdekker, Dries Holten (bekend van het populaire duo Sandra & Andres) waar hij al vele duetten mee heeft opgenomen met zijn grote hit INDO DREAMS , (zie ook op youtube zijn videoclips) zorgde voor de grote internationale doorbraak. Danny staat ook bekend als “Mister Indo Dreams” in de Indische muziekwereld waar hij erg trots op is! Daarnaast zijn er meerdere duetten opgenomen met bekende Nederlanders zoals o.a. ; Riem de Wolff (Blue Diamonds), Albert West, Trea Dobbs, Dick van Altena (Major Dundee), Edu Schalk (Mister Entertainer), Melanie Foëh, Terry White en Astrid Parijs.

Danny treedt regelmatig op bij Pasar Malams, Kumpulans, Nederlandse Festivals (onlangs nog de Top 30 behaald), Artiestenreizen en Dansmiddagen in Nederland en België.

 

 

Wat kunt U verwachten van Danny Everett met betrekking tot zijn muziekstijlen; Rock & Roll, Indo Rock, Indische liedjes, Evergreens, Jack Jersey, Elvis Presley en uiteraard zijn eigen liedjes.

Dansgroep InaDance

Zondag 7 november 2021

Amina Tanoewidjaja:
Geboren in Sukabumi (West-Java) in 1979, waar ze op 8 jarige leeftijd samen met haar ouders en zusje Febrina verhuisde naar Amsterdam.
Haar zusje begon al op jonge leeftijd met Balinese dansen, maar Amina had op jonge leeftijd meer interesse in de westerse hobby’s (jazzballet/piano).
Vanaf haar 14de jaar begon ze pas Indonesische danslessen te nemen bij ibu Yayah Fatli in Amsterdam.
De groep van Ibu Yayah Fatli heette toen Sanggar Melati. In deze groep zaten ook haar zusje Febrina en de danseressen Nikita en Jessica (rond 2001 – 2006).
Vanaf 2007 is Amina samen met haar zusje InaDance begonnen.
De naam InaDance is een afkorting van de 3 laatste letters van hun eerste naam en afkorting van Indonesië.
InaDance heeft in de loop der jaren veel in het buitenland opgetreden, zoals festivals in Italië, Denemarken, Lissabon, Duitsland, Switserland.
Maar de hoogtepunt van allemaal was toch wel het optreden voor de Koning en Koningin van Zweden in 2017.
De zusjes werden toen uitgenodigd door de Indonesische ambassadeur in Zweden om een dansoptreden te verzorgen tijdens een privè diner voor de Koning en Koningin, dit was ter gelegenheid van hun staatsbezoek naar Indonesië later die week.
Sinds 2019 is Amina de leidster van de dansgroep en in totaal bestaat de groep uit 5 danseressen.

Diana Monoarfa

Zaterdag 6 november 2021

Diana Monoarfa komt uit Kotamobagu, Noord Sulawesi. Diana zingt al vanaf dat zij 8 jaar oud is.

Deze zangeres zingt een allround repertoire van Krontjong tot Latin. Behalve Indonesische liederen zingt Diana veel Engels en Spaanse liederen en op verzoek zelfs in het Chinees, Japans, Arabisch, Hindi, Nederlands en Frans. Diana zingt als solozangeres op Pasar Malams, maar daarnaast ook als duo op andere evenementen (met een toetsenist), Trio (toetsenist en saxofonist) en als free lance zangeres voor verschillende bands.  En sinds begin van 2017 is zij zangeres van Abadi Krontjong Ensemble. Op dit moment de enige Krontcong Emsemble in Nederland.

The Java Guitars

Zaterdag 6 november 2021

Java Guitars is de enige echte band met een Indo Rock Show in Nederland.

In 1958 begon het allemaal: de eerste rockstijl van eigen bodem, de Indo Rock.
Voor een groot deel van de Indische jeugd werd de opkomende Rock ‘n’ Roll de manier om zich te uiten.
Gitaren waren in Indonesische huishoudens meestal aanwezig en bandjes waren snel geformeerd.
De Indische jongens hadden op deze manier iets te bieden dat uniek en opwindend was. Tegen deze achtergrond ontstond de muzikale stijl die we nu Indo Rock noemen, een stijl vaak doorspekt met elementen van de Country muziek.

Er waren veel, heel veel Indobands, een aantal werden meer dan plaatselijk bekend zoals: The Black Dynamites, The Tielman Brothers, The Hot Jumpers, The Crazy Rockers en natuurlijk niet te vergeten: The Poetiray Brothers.

In 1962 ontstond de groep the Poetiray Brothers met als gitarist Ben Poetiray.
In 1970 verliet Ben de groep en ging in Duitsland spelen bij diverse Indo Rock orkesten tot 1974.
Na een aantal jaren kwam Ben terug naar Holland en speelde anderhalf jaar met The Entertainers. In 1982 werd Ben wederom gebeld door Reggy Tielman, ditmaal voor een nieuw orkest met de naam The Tielman Brothers.
In 1986 kwam Ben voorgoed terug naar Holland en speelde o.a. bij the The Black Dynamites, The Javalins, Willy And His Giants en met o.a. Hans Bax in “The Living Legends” en de laatste jaren met de Mr Showband.

Ben heeft dus vele optredens verzorgd in bomvolle zalen. Ben is een van de weinige gitaristen die nog de echte Indo Rock speelt.

Gitaarspelen en show vormen nog steeds de basis voor deze rasmuzikant. Het publiek geniet met volle teugen als de Guitar Boogie wordt gespeeld en de gitaar in de lucht wordt gegooid. Bescheiden als Ben is, wijst hij naar zijn collega’s: samen doen we het!

Wipe Out Selection

Zondag 7 november 2021

Wipe Out Selection (WOS) in een notedop.

De formatie Wipe Out bestaat uit 5 man. De band is ontstaan in Den Helder in

het najaar 2010.

 

Genre van de band is muziek gebaseerd op de 50/60 jaren, Lagu-Lagu (Indische traditionals) en Indo Rock, maar daarnaast heeft WOS ook soul, disco en latin in het repertoire.

Het eerste optreden was bij de Indische vereniging Tropen Vrienden in Den Helder. Daarna volgden diverse optredens op Pasar Malams en festiviteiten door het hele land en de band ging zelfs naar Spanje Santa Susana.

Inmiddels nam de bekendheid van WOS toe, zodat er besloten werd om een CD op te nemen met als titel ‘Timeless Indorock’ met heel veel Rock and Roll nummers.

Niet lang daarna verscheen en 2e CD genaamd Dari Timur ke Barat (van Oost naar West) maar nu met veel Molukse en Indische traditionals.

 

Zaterdag 6 novemberArtiesten
12.15-12.30 uurOpening door Milly Akerina
12.30-13.00 uurDansgroep Aniadi Art
13.30-14.00 uurDiana Monoarfa
14.30-15.15 uurThe Java Guitars
15.45-16.15 uurDansgroep Aniadi Art
16.45-17.15 uurDiana Monoarfa
17.45-18.30 uurThe Java Guitars
19.15-19.45 uurDiana Monoarfa
20.15-20.45 uurDansgroep Aniadi Art
21.15-22.00 uurThe Java Guitars

 

 

Zondag 7 novemberArtiesten
12.00 - 12.15 uur Opening door Milly Akerina
12.30-13.00 uurDanny Everett
13.15-13.45 uurDansgroep InaDance
14.00-14.45 uurWipe Out Selection
15.00 - 15.30 uur Danny Everett
16.00- 16.30 uurDansgroep InaDanceEverett
16.45-17.15 uurWipe Out Selection
18.00-18.30 uurDanny Everett
19.00-19.45 uurWipe Out Selection