De artiesten

Hierbij presenteren wij u de artiesten die aanwezig zijn bij Pasar Malam Rijswijk op 7 & 8 maart 2020.

Dansgroep Bali Ayu Budaya

Zaterdag

Bali Ayu Budaya is een Balinese dansgroep die al 20 jaar optredens verzorgt door heel Nederland. De oprichter van de groep is Ketut Aning. Zij is geboren en getogen in de hoofdstad van Bali, Den Pasar en heeft tot op den heden de leiding van de dansgroep.

De naam ‘Bali Ayu Budaya’ betekent de Mooie Balinese Cultuur, en letterlijk vertaald: Bali, Mooi, Cultuur.

De dansen worden uitgevoerd in de traditionele Balinese klederdracht en vaak onder begeleiding van de zogeheten ‘Gamelan-muziek’. Ook hebben de verschillende dansen meestal een betekenis. Zo bestaat er de Welkoms-dans, de Paradijsvogel-dans, de Volksdans, de Hoedendans en nog meer. Maar naast dat de groep traditionele dansen laat zien, ken het ook een aantal moderne Indonesische dansen.

 

Dansgroep Sekar Ayu

Biografie Nikki – Sekar Ayu

Iedereen kent haar als Nikki, maar haar werkelijk naam is Ni Ketut Candrawati.

Nikki is geboren in een het dorpje Palasari gelegen in het westen op Bali en dansen is

altijd de rode draad in haar leven geweest.

Dat kon ook haast niet anders omdat haar vader altijd gamelan (kendang) speelde en haar

moeder danste en ook optrad. Dat was tot zij trouwde. Op Bali is het niet gebruikelijk dat je

op latere leeftijd nog danst in het openbaar. Daar wordt het toch als een tikje ordinair

gezien of vinden ze zichzelf al snel te oud. Nieuwe generaties staan dan ook snel klaar om

je op te volgen. Met zo’n ouders is het dan ook niet raar dat het dansen haar en haar

zussen met de paplepel is ingegoten

Nikki begon werkelijk met dansen toen ze 4 jaar oud was en gaf al snel veel optredens op

Bali. Zij was zo goed en toegewijd dat ze al op 10-jarige leeftijd al de assistent van haar

lerares was. Toen zij voor haar studie verhuisde naar Jakarta konden de dansen natuurlijk

niet achterblijven. Sterker nog naast haar studie lukte het haar ook nog om daar andere de

Balinese dans bij te brengen en zelf enkele dansen te leren van de andere eilanden.

Rond 2005 kwam ze naar Nederland om werkervaring op te doen duurde het niet lang eer

ze gevraagd werd om mee op te treden op pasars en feesten. Alleen wat tijdelijk zou zijn

werd definitief, ze trouwde, kreeg een dochter en is inmiddels helemaal ingeburgerd. En

het dansen? Dat is nog serieuzer geworden.

Inmiddels heeft Nikki haar eigen dansgroep genaamd Sekar Ayu (lieve bloem) waarbij

authenticiteit belangrijk is. Nikki wil dat men de dansen ziet zoals men die in Indonesië ook

kan tegenkomen. Naast haar dansgroep en full time baan maakt ze ook nog tijd vrij om de

dansen door te geven aan de jongere generatie. Het maakt haar trots om te zien dat veel

van haar leerlingen inmiddels zelfstandig dansen hebben uitgevoerd voor een groot en

vreemd publiek.

En dat dansen nog echt zo belangrijk voor haar is als toen ze klein was wordt wel duidelijk

als u weet dat elke vakantie in Indonesië er tijd wordt vrijgemaakt om, in plaats van lekker

aan het strand te liggen, nog meer dansen te willen leren en op zoek gaat naar nieuwe

danskleding. Kleding die hoort bij de dans. Want voor Nikki geldt, dans en kleding zijn één

geheel en daar worden geen concessies aangedaan.

Meer weten? / info@sekarayu.nl / www.sekarayu.nl

 

Hans Milané is geboren in Leiden. Zijn muzikale carrièreloopbaan begint al op jonge leeftijd. Hij beleeft zijn eerste optredens als zanger/slaggitarist in de familieband JP. Hier komt een inde aan wanneer hij tekent als beroepsmilitair en hij in Duitsland wordt geplaatst. Dit laatste is tevens het begin van een reeks nieuwe muzikale ontwikkelingen en loopt als een rode draad door zijn gehele militaire loopbaan. Hans wist zelfs de hoogste militaire Staf van de Koninklijke Luchtmacht in Den Haag te overtuigen van zijn muzikaal kunnen en start een Luchtmacht band op. Er volgen tal van bands waarin hij zich niet alleen profileert als zanger/gitarist, ook als drummer en basgitarist functioneert hij in verschillende groepen.

Na 12 jaar keert hij terug in Nederland en komt hij in de Edese formatie “Laredo”, hij zelf woont dan in Westervoort. Deze band speelt aanvankelijk country-muziek, maar gaat met de komst van Hans al snel over op het all-round repertoire. Mede hierdoor is de band vrijwel ieder weekend onderweg. Naast optredens in Nederland volgen ook optredens in Duitsland en België.

Als beroepsmilitair zijn verplaatsingen niet ongewoon, maar wanneer hij in Den Haag wordt geplaatst besluit hij met veel pijn en moeite de band “Laredo”na 10 jaar te verlaten. Het maken van muziek en werken in het Haagsche is helaas niet verenigbaar.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Hans is terug als Zanger/Entertainer. Anno 2011 verwent hij het u met een all-round repertoire van o.a. Pop, Country, Goud en Oud, Rock & Roll, Indo Rock, Indisch/Moluks, Soul en Nederlandstalig.

The Rocking Players is een band met een repertoire uit de jaren ’50 tot heden en spelen o.a. de volgende muziekstijlen: Rock ’n Roll, Country, Pop, Disco, Soul, Funk, Nederlandstalig, Indonesisch en nog meer.

De band bestaat uit de volgende leden (zie foto van links naar rechts):

  • Stanley van der Hoeven (gitaar/zang)
  • Gerrit Talsma (drums)
  • Martin Heuer (Zang)
  • Jörgen van der Hoeven (gitaar/zang)
  • Cyriel Devos (bas/zang)

The Rocking Players hebben een ruime ervaring in de muziek. Zij treden regelmatig op bij diverse gelegenheden. Denk hierbij aan indische feesten, pasar malams, recepties, bruiloften, bedrijfsfeesten, kroegen/cafe’s, boottochten, beurzen et cetera. Sinds 2017 treden zij ook jaarlijks op bij hotel Indalo in Spanje, Santa Susana.

The Streetrollers

Zondag

The Streetrollers zijn medio 2001 opgericht door de neven Jerry van der Hoeven & Stephen van der Hoeven. De andere bandleden waren Chris Toehpah en Buddy Woudenberg. Met zijn 4-en vormden zijn The Streetrollers. De band is in de loop der jaren versterkt met Edu Peeters († 26.03.2019) en Jörgen van der Hoeven, en medio 2017 heeft Erlo van der Hoeven het stokje overgenomen van Jörgen. Met ingang van mei 2019 is Aaron (“Erren”) Meyer, als gevolg van het plots overlijden van zanger Edu Peeters, de nieuwe zanger van de band. Erren was in het verleden al bij afwezigheid van Edu reeds de vaste stand-in.

Medio 2011 bestond de band precies 10 jaar. In het kader van dit 10-jarig jubileum heeft de band destijds hun CD “Finally….!”uitgebracht. Inmiddels (mei 2018) heeft de band een 2e CD uitgebracht, getiteld ‘Roll on..!”Voor meer informatie, zie onder nieuws op deze website.

De band speelt voornamelijk covers uit de jaren ’50/’60 van de bands- en artiesten als Cliff Richard, The Everly Brothers, Chuck Berry, Elvis Presley enz.

Hoewel de band uit allemaal Indische jongens bestaat, is het geen typisch indo-rock band. Maar het zal niemand dan ook verbazen dat zij naast hun covers uit de jaren 50/60 geregeld ook nog enkele Maleisische liedjes ten gehore brengen. De vaders Jerry, Jörgen, Erlo en Stephen (respectievelijk Jimmy0 en Eddie van der Hoeven) speelden overigens eind jaren ’50/ begin jaren ’60 in de fameuze Zaanse Indorock formatie The Rollers. De naam The Streetrollers is dan ook afgeleid van deze bandnaam.

Theresia

Zaterdag

Tress Mataram geboren op het Indonesiche eiland Lombok in Mataram op 5 Juni 1967. Op 7 jarige leeftijd reeds begonnen met zingen door toedoen van haar ouders (Vader die musicus is, en een Moeder die Keroncobg zangeres is). Op 13 jarige leeftijd deed ze reeds mee met festivals een soort Idols op Lombok, hier heeft ze een aantal keren gewonnen en toen ook op Bali,tot dat ze uiteindelijk naar Jakarta werd gestuurd om met de Indonesische keroncong song festivals mee te doen die ze 2 keer heeft gewonnen. In Holland heeft ze reeds een aantal CD’s en DVD’s te bewonderen, bijvoorbeeld met Dries Holten (Andres) en aantal liedjes gezongen, met Edu Schalk(Edu op Bali) en ook opgetreden op Tros TV (Weduwe van Indie) met o.a Tante Lien. Nu, reeds 25 jaar optreden ergens in de landen op Pasar Malam, kumpulan, bruiloften en partijen, Indisch avond en andere festiviteiten. Ook hier op Broodfabriek Rijswijk heeft ze reeds en aantal keren opgetreden. Op dit moment heeft ze 5 CD’s achter haar naam staan, en is ze te bewonderen in 3 DVD’s met o.a. Jeroen Claase, Edu Schalk op Bali en Weduwe van Indie met diverse Indische Artiesten.