De artiesten

 

Binnenkort maken wij het tijdschema bekend. 

Aniadi Art dansgroep

Zaterdag

Dansgroep Aniadi Art is een oude bekende op de Pasar Malams in Nederland. De dansgroep verzorgd fantastische dansoptredens in kleurrijke kleding en staat verder bekend om de diversiteit aan verschillende dansstijlen uit alle delen van Indonesië.

Danny Everett

Zondag

Al meer dan 30 jaar staat de nog steeds populaire zanger / entertainer Danny Everett garant voor een kwalitatieve internationale muziekshow. Met name zijn dans & luisterliedjes, Indo Rock, Country, Evergreens  alsook de Nederlands talige meezing liedjes doen het altijd goed bij het grote publiek. Onlangs vierde Danny zijn 30 jarig Festival -artiesten jubileum in zijn woonplaats te Boxtel in een uitverkochte zaal met fans uit heel Nederland, België en Duitsland. Danny heeft momenteel een platencontract bij Rood Hit Blauw en een eigen TV show in het Brabantse ’s-Hertogenbosch. Muzikale interacties met het publiek is zijn passie en de reacties zijn altijd positief. Ieder voorjaar wordt er een nieuw project gerealiseerd door het team van Indo Dreams Music en in 2019 was dit de Jack Jersey Show met een live band, voor 2020 is dit een project waar zijn team nog werkt aan de laatste loodjes.  Danny Everett (zijn echte naam is Herman van der Velden) heeft een Indische moeder en Nederlandse vader wat hem een echte Indo maakt. Danny is grootgebracht met Hawaï en  Indo Rock muziek van zijn moeders kant en accordeonmuziek omdat zijn vader dit instrument bespeelde. Onlangs is zijn laatste dubbel CD album gepresenteerd met de allermooiste liedjes, 25 Engelstalig en 20 Nederlandstalige songs. In totaal zijn er meer dan 30 cd’s uitgebracht.

Zijn ontdekker, Dries Holten (bekend van het populaire duo Sandra & Andres) waar hij al vele duetten mee heeft opgenomen met zijn grote hit INDO DREAMS , (zie ook op youtube zijn videoclips) zorgde voor de grote internationale doorbraak. Danny staat ook bekend als “Mister Indo Dreams” in de Indische muziekwereld waar hij erg trots op is! Daarnaast zijn er meerdere duetten opgenomen met bekende Nederlanders zoals o.a. ; Riem de Wolff (Blue Diamonds), Albert West, Trea Dobbs, Dick van Altena (Major Dundee), Edu Schalk (Mister Entertainer), Melanie Foëh, Terry White en Astrid Parijs.

Danny treedt regelmatig op bij Pasar Malams, Kumpulans, Nederlandse Festivals (onlangs nog de Top 30 behaald), Artiestenreizen en Dansmiddagen in Nederland en België.

 

 

Wat kunt U verwachten van Danny Everett met betrekking tot zijn muziekstijlen; Rock & Roll, Indo Rock, Indische liedjes, Evergreens, Jack Jersey, Elvis Presley en uiteraard zijn eigen liedjes.

Dansgroep InaDance

Zondag

Amina Tanoewidjaja:
Geboren in Sukabumi (West-Java) in 1979, waar ze op 8 jarige leeftijd samen met haar ouders en zusje Febrina verhuisde naar Amsterdam.
Haar zusje begon al op jonge leeftijd met Balinese dansen, maar Amina had op jonge leeftijd meer interesse in de westerse hobby’s (jazzballet/piano).
Vanaf haar 14de jaar begon ze pas Indonesische danslessen te nemen bij ibu Yayah Fatli in Amsterdam.
De groep van Ibu Yayah Fatli heette toen Sanggar Melati. In deze groep zaten ook haar zusje Febrina en de danseressen Nikita en Jessica (rond 2001 – 2006).
Vanaf 2007 is Amina samen met haar zusje InaDance begonnen.
De naam InaDance is een afkorting van de 3 laatste letters van hun eerste naam en afkorting van Indonesië.
InaDance heeft in de loop der jaren veel in het buitenland opgetreden, zoals festivals in Italië, Denemarken, Lissabon, Duitsland, Switserland.
Maar de hoogtepunt van allemaal was toch wel het optreden voor de Koning en Koningin van Zweden in 2017.
De zusjes werden toen uitgenodigd door de Indonesische ambassadeur in Zweden om een dansoptreden te verzorgen tijdens een privè diner voor de Koning en Koningin, dit was ter gelegenheid van hun staatsbezoek naar Indonesië later die week.
Sinds 2019 is Amina de leidster van de dansgroep en in totaal bestaat de groep uit 5 danseressen.

Hot News is feitelijk een vervolg van de Hot Jumpers, nadat Oscar Rexxhauser besloten had om te stoppen. De bezetting was toen al met Shirley Salomon en de gebroeders Frank, Roy en Ferry van den Eeckhout.

De nieuwe formatie Hot News was natuurlijk nog niet bekend bij de vele organisatoren en in het Indische circuit en werd er dus hard gewerkt aan een zeer uitgebreid repertoire. Langzamerhand werd Hot News bekend en gewaardeerd binnen de Indo-scene en daarbuiten (buitenland). De groep werd uitgebreid met Maurice Coffa op de basgitaar. Ja, en toen kwam de vraag naar een CD.

Door de vele optredens heeft Hot News weinig tijd om aan een CD te werken, echter de roep om een CD werd steeds luider en daarom is Hot News begin 2017 de studio ingedoken en werd er tot zelfs in de nachtelijke uren aan de CD doorgewerkt. Ja, EINDELIJK gereed en dus hebben we de CD ook de naam -finally- gegeven.

Inmiddels is Hot News een veelgevraagde band op Kumpulans en Pasar Malams en treedt Hot News ook op bedrijfsfeestjes, bruiloften, verjaardagen enz. Hot News beschikt over een zeer breed en uitgebreid repertoire, van Indo-Rock via Lagu Lagu, Country, Soul, Top-40 tot aan Disco.

In 2008 is Hot News voor de eerste keer op uitnodiging naar Spanje afgereisd, om daar enkele optredens te verzorgen en dit doet Hot News nu al een flink aantal jaren.

In december 2017 en mei 2018 heeft Hot News op uitnodiging van een reisorganisatie enkele optredens verzorgd op Bali waarbij natuurlijk genoeg tijd overbleef voor een vakantie.

Na thuiskomst eind mei en een week rust is Hot News direct weer door gereisd naar Spanje (Indalo Park) voor een aantal optredens aldaar, alsmede eveneens in september 2018 en wederom in 2019. In 2020 zou Hot News wederom optredens verzorgen in Spanje (Indalo Park Hotel), echter door Corona is dit uitgesteld.

De huidige bezetting is:

Shirley van den Eeckhout-Salomon: zang, percussie

Frank van den Eeckhout              : zang, (solo) gitaar

Roy van den Eeckhout                 : zang, (solo) gitaar

Ferry van den Eeckhout               : zang, drummer

Maurice Coffa,                            : zang, basgitaar

 

René le Blanc

Zaterdag

Als René le Blanc het podium betreedt gebeurt er iets op de bühne. De zanger afkomstig uit Nederland beweegt zich tussen de muziekstijlen van Tom Jones & John Rowles en natuurlijk Engelbert Humperdinck om de aanwezigen het moment van hun leven te bezorgen. Meer dan 30 jaar in het vak weet René als geen ander hoe hij zich moet profileren op alle soorten feesten. Ambiance, sfeer, romantiek en temperament. De sympathieke zanger die altijd is begaan met zijn publiek en deze naar behoren weet te waarderen.

De combinatie stem performance en uitstraling maken dat René le Blanc een zeer graag geziene artiest is. René de Nederlandse Engelbert Humperdinck is zeer geliefd bij zijn fans en publiek.

De zanger is niet meer weg te denken op de bühne van de pasar malams. Vanaf 2016 is René ook hier een graag geziene artiest, en weet hij het publiek met zijn muzikale klanken elke keer weer te verrassen! Met regelmaat is hij te zien op de televisie en te horen op de radio.

Onmiddellijk na zijn school maakte hij zijn entree in de wereld van de showbizz. Met zijn look en warme maar krachtige stemgeluid werd hij al snel vergeleken met Engelbert Humperdinck. Het was dan ook niet vreemd dat hij al snel de Nederlandse Engelbert werd genoemd.

Dit jaar komt de zanger met groot nieuws, waar we binnenkort meer over bekend zullen maken.

The Crooner zoals hij in de wandelgangen wordt genoemd staat ook in 2020 weer op de bühne in verschillende theaters in o.a. België, Duitsland en Nederland.

The Java Guitars

Zaterdag

Java Guitars is de enige echte band met een Indo Rock Show in Nederland.

In 1958 begon het allemaal: de eerste rockstijl van eigen bodem, de Indo Rock.
Voor een groot deel van de Indische jeugd werd de opkomende Rock ‘n’ Roll de manier om zich te uiten.
Gitaren waren in Indonesische huishoudens meestal aanwezig en bandjes waren snel geformeerd.
De Indische jongens hadden op deze manier iets te bieden dat uniek en opwindend was. Tegen deze achtergrond ontstond de muzikale stijl die we nu Indo Rock noemen, een stijl vaak doorspekt met elementen van de Country muziek.

Er waren veel, heel veel Indobands, een aantal werden meer dan plaatselijk bekend zoals: The Black Dynamites, The Tielman Brothers, The Hot Jumpers, The Crazy Rockers en natuurlijk niet te vergeten: The Poetiray Brothers.

In 1962 ontstond de groep the Poetiray Brothers met als gitarist Ben Poetiray.
In 1970 verliet Ben de groep en ging in Duitsland spelen bij diverse Indo Rock orkesten tot 1974.
Na een aantal jaren kwam Ben terug naar Holland en speelde anderhalf jaar met The Entertainers. In 1982 werd Ben wederom gebeld door Reggy Tielman, ditmaal voor een nieuw orkest met de naam The Tielman Brothers.
In 1986 kwam Ben voorgoed terug naar Holland en speelde o.a. bij the The Black Dynamites, The Javalins, Willy And His Giants en met o.a. Hans Bax in “The Living Legends” en de laatste jaren met de Mr Showband.

Ben heeft dus vele optredens verzorgd in bomvolle zalen. Ben is een van de weinige gitaristen die nog de echte Indo Rock speelt.

Gitaarspelen en show vormen nog steeds de basis voor deze rasmuzikant. Het publiek geniet met volle teugen als de Guitar Boogie wordt gespeeld en de gitaar in de lucht wordt gegooid. Bescheiden als Ben is, wijst hij naar zijn collega’s: samen doen we het!