De artiesten

Het programma is rond! Hieronder een overzicht welke artiesten, bands en dansgroepen komen optreden op 9 en 10 november 2019.

Wilt u meer informatie over de artiesten, klik dan op de betreffende foto.

Bunga Melati

Zaterdag

De choreografie is in handen van de choreograaf Jeffrey Meijboom die een gedegen onderzoek naar de muziek en de bewegingen verricht voordat hij een nieuwe dans in zijn dansgroep introduceert. De eeuwenoude dansen worden herzien en in een nieuw jasje gestoken. Waardoor er een nog groter showelement met meer dynamiek ontstaat. Onze dansen vertellen een verhaal of een legende. Sommige verhalen zijn al eeuwenoud en dragen een boodschap uit van onze Indonesische cultuur waar wij trots op zijn. Het doel van Bunga Melati is om deze prachtige cultuur breed uit te dragen en te delen met andere nationaliteiten.

Bunga Melati onderscheidt zich van andere dansgroepen door de zelfgemaakte choreografie.

Jeffrey steekt erg veel tijd en energie in het creëren van nieuwe dansvormen. En laat het publiek de vervlogen tijd van “Tempo Doeloe” herbeleven. Deze gedenkwaardige tijd die voorbij is, en nooit meer terug zal keren, maar voor altijd in ons hart verder zal voortleven. De kleding, haardracht en alle bewegingen gedurende onze shows zijn op elkaar afgestemd en vormen een perfecte eenheid. Tevens neemt Jeffrey gedurende de gehele show de presentatie voor zijn rekening.

Indonesië bestaat uit meer dan 17.000 eilanden, waarvan er 6.000 worden bewoond. Elk eiland heeft zijn eigen zeden, gewoonten en dansvormen. Voor veel Indische Nederlanders is het heel emotioneel om een optreden van Bunga Melati bij te wonen. Zij denken dan terug aan het land dat zij hebben moeten verlaten. Mensen zonder Indonesische achtergrond krijgen vaak meer begrip voor de Indonesische cultuur wanneer zij Bunga Melati aan het werk zien.

Stichting Bunga Melati heeft zich door al de jaren heen ontwikkeld tot een dansgroep van formaat, die overal, zowel in het binnen- en buitenland, veel succes oogst.

Challenge XL

Zaterdag

Challenge XL is opgericht door de gebroeders Jules en Ron Makadoero en hun zusje Stella in 1982 en heette toen Challenge.

Begin van het jaar 2016 is de toevoeging XL een feit.

Challenge XL is een allround formatie die vooral wordt gekenmerkt door een uitgebalanceerd repertoire dat onder andere bestaat uit dance-classics uit de jaren ’70, soul, Indonesische pop/krontjong muziek, country-jive, rock-n-roll maar ook hedendaagse populaire nummers. De wijze waarop de nummers worden gebracht en de eigen interpretaties en arrangementen maakt de specifieke Challenge XL-sound.

Vele optredens heeft de band verzorgd voor verschillende dansavonden, pasar-malams en grote evenementen in binnen en buitenland.

 

Na een aantal wisselingen in de formatie, o.a. na het overlijden van de gebroeders Makadoero, bestaat de band sinds 2016 uit doorgewinterde muzikanten die stuk voor stuk relevante muzikale ervaringen meenemen.

Sinds begin dit jaar is de band uitgebreid met een 7e lid in de persoon van George Fisscher als zanger/percussionist. George zong al in de beginjaren van Challenge in de band. Na een reünie feestavond eind 2018 is hij gebleven!

Het plezier en de ‘klik’ is zeer goed te zien en te horen wanneer zij hun muziek brengen!!

 

Samenstelling:

– Ben Peea, toetsen en zang

– Arne Aijpassa, basgitaar en zang

– Marcel Titarsolej, sologitaar en zang

– Frits Pelmelay, drums

– Justin Manoch, toetsen

– George Fisscher, zang en percussie

– Stella Makadoero, zang

Duo Promise

Zaterdag
Sinds 2016 is het duo Promise gestart.
Eind 2015 hoorde Jackey Rain dat JF Selection ging stoppen als band. Toen heeft hij Angelique Hensen, die zangeres was bij betreffende band, gevraagd of ze met hem een duo wilde vormen. De reden dat hij Angelique heeft benaderd is omdat hij vind dat haar stemgeluid goed bij zijn stem past, ze had al een ruime ervaring als artiest en haar presentatie was goed. Angelique had hier wel interesse in. Het was voor hem een nieuwe stap om als duo met een zangeres van start te gaan. Dit was een leuke uitdaging binnen zijn eigen zangcarrière en daarnaast bleek er vraag hiernaar vanuit organisatoren. Zo is het gekomen dat ze na een periode van repeteren gestart zijn als het duo Promise.
De naam Promise hebben zij samen gekozen. Deze naam kwam op ons pad via een goede vriendin Hedy. Zij vond dit een passende naam voor hen. Het is kort en bondig.
Hun repertoire is allround. Van Indonesische muziek, Engelstalig, country, disco en reggae.
Het duo Promise treedt op bij Indische middagen en avonden, waaronder Kumpulan. Daarnaast worden zij geboekt voor bruiloften, thema-avonden en braderieën.
Hun presentatie is spontaan en gericht op het publiek wat die dag naar ons komt kijken. Zij proberen het publiek bij ons optreden te betrekken en uit te nodigen om bijvoorbeeld de dansvloer op te gaan.
Mochten jullie al meer willen zien van hun dan kan dit o.a. via hun Facebook pagina.

 

Ester Latama

Zondag

Vanaf haar 19e jaar is Ester als amateur zangeres begonnen. Via een auditie (23 kandidaten) werd ze een aangenomen bij een succesvolle Rotterdamse 6 mans amateurformatie Pastel Sea. Op een koude zondagmiddag ging ze op auditie en werd aangenomen. Ester maakt een geweldige tijd mee bij deze band. Na 7 jaar vond Ester het tijd haar vleugels eens uit te slaan en werd semi-prof zangeres in een 3-mans formatie Passion.

Vanaf haar 26ste werd ze semiprof SOLO zangeres in Nederland en België. Op haar 31ste is zij prof SOLO zangeres geworden.

Projecten waren o.a.;

  • Opgetreden in voorprogramma van Hans Boeijen in Rotterdam
  • Gewerkt met Charley Lownoise in een house style project
  • Zangeres in house style project met rapper. Groepsnaam “Han1sterjan1”. Producers waren niemand minder dan de heren John O’Hare en mr. Richardson die in de zeventiger jaren een hit hadden met : “The right side Won, the right side won …”
  • Gewerkt met producer Ellen Driessen van Spargo
  • Opgetreden in voorprogramma van 2-Unlimited (Ray en Anita) tijdens hun laatste optreden. Locatie: Casablanca in Marokko voor 7.000 gillende bezoekers met een optreden van 30 minuten (zang op housemuziek)
  • Opgetreden in Zwitserland, België en Duitsland.
  • In 1999 naar Addis Abeba (Ethiopië).  Als achtergrondzangeres van de 13 mans begeleidingsband van Boney M.

Momenteel werkt Ester als semiprof solo zangeres.

Foto gemaakt door artfoto.nl

Madaloka Dance Studio, featuring Michiel Eduard

Madaloka ontstond toen Rahmida Dewi Patmawati, net afgestudeerd was in dans choreografie bij Dans Academie in Jogjakarta in 2007. Daarnaast had ze veel prijzen gewonnen in dans wedstrijden, op de categorie Dans Choreografie.

Sinds 2017 is Madaloka ontwikkeld door Nova Marseline, danspartner van Rahmida. Een goede samen werking, waarvan Rahmida bijna al de dansen choreografeert. Nova maakt het show programma, geeft leiding en boekingen management, voornamelijk voor de shows op de pasars. Sindsdien is Madaloka Dance Studio actief aanwezig met optredens op de Pasars.

Madaloka is gespecialiseerd in zowel traditionele en moderne dansen. Op de moderne dansen combineren ze allerlei bewegingen van andere dansstijlen dan Indonesische dansen, ook de muziek is met zorg gekozen.

Madaloka zorgt voor Indonesische dans-show optreden, volgens de hedendaagse situatie.

http://www.indonesischedans.nl/

 

Michiel Eduard is te gast bij het optreden van  Madaloka Dance Studio op Pasar Rijswijk, 10 november 2019 om 18:30 uur.

Michiel Eduard is een singer- songwriter van Indische afkomst. In Indonesië is hij bekend van TV, als Club DJ en presentator van Liga Inggris maar voornamelijk van de video clips van zijn Indonesische pop songs die hij zelf schrijft, componeert en zingt.  Zijn vader kwam in 1956 met de Willem Ruys van Medan naar Nederland en was drummer in de rock band The Taranthula’s. Zijn moeder komt uit Leiden en is klassiek piano lerares. De liefde voor muziek is hem met de paplepel ingegoten door zijn muzikale ouders. Vanaf zijn 5de leerde hij noten lezen en vanaf zijn 7de Viool, drum en Piano spelen. Als Indo is hij altijd opzoek naar zijn roots. Hij heeft inmiddels een tijd in Bali en daarna in Jakarta gewoond sinds 2001. Verder doet Michiel veel aan liefdadigheidsprojecten op Java en Sulawesi. Verder speelt het Indisch erfgoed een enorm grote rol. Naast zijn succes in de muziek en filmwereld (Sampai Ujung Dunia en Rompis The Movie), maakt hij ook memorial songs: Malaikat (Nederlands: Engel) opgedragen aan de jonge Indo’s die zijn afgeslacht tijdens de bersiap periode. De clip hiervan is opgenomen op het ereveld Kembang Kuning in Surabaya. Zijn laatste liedje is net uitgebracht, het is een ode aan de Indorock genaamd “Bersamamu”.

Michiel Eduard

 

 

Relight is een zes-koppige formatie met zeer ervaren en gedreven muzikanten. De afgelopen twee jaar heeft Relight twee van zijn stuwende gitaristen (Roy en Naldi Witterland) vanwege ziekte moeten verliezen. Een geweldige mokerslag die wij als Relight nog te boven moeten komen. De gedrevenheid voor muziek die Roy en Naldi Witterland hadden heeft ons energie gegeven om onze muziek voort te zetten.

Inmiddels bestaat de formatie uit: Gabe, Tony, Patrick, Gaby, Alard en Randy.

De basis ingrediënten voor een goed stuk muziek is er nog steeds. Tony en Gabe met elk een eigen stemgeluid waardoor het repertoire verrassend breed is en in iedere stijl even overtuigend. Met een strakke drummer, veelzijdige toetsenist, stuwende bassist en een allround sologitarist is de band veelzijdig, origineel, en beschikt daarnaast ook nog eens over een grote dosis energie die zeer aanstekelijk op het publiek werkt. Dat zorgt voor een broodnodige klik. Mede dor de verrassende muzikale wendingen die er in het repertoire te vinden zijn weet Relight zich te onderscheiden van andere bands.

Een optreden van Relight biedt voor elk wat wils.

 

Gaby:      Lead (backing) vocals

Tony:      Lead (backing) vocals

Patrick:  Keyboards/piano/ backing vocals

Alard:     Bass guitar/ backing vocals

Gaby:      Drums

Randy:   Lead guitar

René le Blanc

Zaterdag

Als René le Blanc het podium betreedt gebeurt er iets op de bühne. De zanger afkomstig uit Nederland beweegt zich tussen de muziekstijlen van Tom Jones & Jack Jersey en natuurlijk Engelbert Humperdinck om de aanwezigen het moment van hun leven te bezorgen. Meer dan 30 jaar in het vak weet René als geen ander hoe hij zich moet profileren op alle soorten feesten. Ambiance, sfeer, romantiek en temperament. De sympathieke zanger die altijd is begaan met zijn publiek en deze  naar behoren weet te waarderen.

De combinatie stem performance en uitstraling maken dat René le Blanc een zeer graag geziene artiest is. René de Nederlandse Engelbert Humperdinck is zeer geliefd bij zijn fans en publiek.

 

René le Blanc is een artiest die met regelmaat te zien en te horen is op radio en televisie. Onmiddellijk na zijn school maakte hij zijn entree in de wereld van de showbizz. Met zijn look en warme maar krachtige  stemgeluid werd hij al snel vergeleken met Engelbert Humperdinck . Het was dan ook niet vreemd dat hij al snel de Nederlandse Engelbert werd genoemd. Met nummers als”,  A man Without love, The Last Waltz en natuurlijk Please Release  Me,  werd René door het grote publiek warm binnen gehaald. Vele optredens volgden in binnen en buitenland en was de sympathieke zanger ook te zien in verschillende televisie programma’s in Nederland, België en Duitsland. De zanger die nu meer dan 25 jaar op de bühne staat zingt ook Nederlandstalig en scoorde met nummers, Als ik laat je nooit meer gaan, Alle sterren keken toe een positie in de top 10, met het nummer Ware Liefde stond hij maar liefst 2 weken op nummer 1.

 

Zijn roots licht echter bij Engelstalig. The Crooner zoals hij in de wandelgangen wordt genoemd staat ook in 2019 weer op de bühne in verschillende theaters in o.a. België, Duitsland, Oostenrijk, Griekenland en Nederland.

 

Ook als producer is René actief en schrijft hij bijna al zijn eigen nummers, maar produceerde hij ook voor andere artiesten.

Wahana Budaya Nusantara is een dansgroep die Indonesische cultuur uitdraagt.

Rachma Saloh is de begeleidster van de dansgroep. We willen de cultuur laten voortleven door middel van hun dansen, dansles en Indonesische spelletjes.

Wahana Budaya Nusantara kan verschillende traditionele en moderne Indonesische dansen verzorgen. De groep bestaat uit een aantal vaste danseressen en Indonesische studenten.

In hunrepertoire hebben ze traditionele en moderne Indonesische dansen uit Sunda, Midden Java, Oost Java, Sumatra, Kalimantan, Bali en Ambon. Zij verzorgen optredens bij verjaardagen en jubilea en  hebben veel ervaringen bij verschillende evenementen zoals grootte pasarmalams