Inmiddels zijn de meeste artiesten en dansgroepen bekend.

Hieronder ziet u wie er tijdens Pasar Malam Rijswijk komt optreden. Klik op de foto en u kunt de biografie lezen.

Dansgroep Aniadi Art

Zondag

Biografie Aniadi Art

 

Aniadi Art is een dansgroep onder leiding van Made Aniadi. Made komt uit Singaraja Bali Indonesie en woont in Bilthoven.

Made heeft al 25 jaar een passie en die is het uitdragen van de Balinese Danskunst. Aniadi Art verzorgd verschillende dansen en voorstellingen uit heel Azie, bijvoorbeeld Ramayana Ballet, KungFu, ModeShows en Trouwfeesten en werkt samen met stichting Dharma Swara die opleiding geeft in muziek en dans aan kinderen in Bali.

Tegenwoordig verzorgd Made ook kinderanimatie programma’s waar kinderen worden verkleed en daarna optreden.

Dansgroep Orchidee

Zondag

Eind jaren vijftig begon het enthousiaste echtpaar Letty en Pim Kneefel met het organiseren van allerlei activiteiten in hun woonplaats Dieren. Reden was onder meer dat de jeugd in die Gelderse plaats in de buurt van Arnhem nauwelijks iets te doen had. Pim en Letty Kneefel organiseerden onder meer dansavondjes en ook werd toen dansgroep Orchidee geboren, die voornamelijk bestond uit de dochters van Pim en Letty. Leidster van de Orchidee was natuurlijk Letty Kneefel. Zowel zij als haar man Pim zijn inmiddels overleden, maar hun geest, ziel en enthousiasme blijven leven in de danseressen van Dansgroep Orchidee.

 

Telkens weer geniet het publiek van een voorstelling van deze dansgroep. Dansen als de Selendang Sutra (sjalendans), de Tari Lilin (kaarsendans), de Javaanse hofdans, de Molukse en Balinese dansen alsook de Sumatraanse dansen zijn maar een kleine greep uit het rijke en veelzijdige Indonesische  repertoire van deze dansgroep.

 

Naast dansen uit “de Gordel van Smaragd” staat ook de danscultuur van Hawaii en Tahiti centraal; zowel de traditionele als de toeristische dansen. De “Hula” is meer dan heupwiegende meisjes met rieten rokjes en bloemenslingers. Het is een vorm van leven, een rijke spirituele en artistieke uiting van de Hawaiiaanse en Tahitiaanse cultuur.

 

Dansgroep Orchidee reist door heel Nederland en over de grenzen. Ze zijn zeer gewild op pasar malams, indische avonden, in restaurants, op personeelsavonden, bruiloften etc. Ook treedt de groep op in bejaardenhuizen en voor de zieken die daar bijzonder van genieten en hebben diverse keren medewerking verleend aan televisieprogramma’s en theatershows.

 

Naast nog een aantal kinderen bestaat Dansgroep Orchidee tegenwoordig voornamelijk uit kleinkinderen van Letty Kneefel, die allemaal zijn opgegroeid met de “Spirit of Aloha”. Met veel plezier en enthousiasme nemen ze u graag mee op hun reis door het prachtige veelzijdige Indonesië of door Polynesië zodat  u zich even kunt wanen op het warme en zonnige Hawaii en Tahiti, heerlijk kunt wegdromen bij het zien van bijvoorbeeld de romantische love-songs, de  vrolijke hula’s met attributen en zeer zeker kunt genieten van de wervelende Tahitiaanse otea’s en aparima’s, allemaal gedanst in indrukwekkende  kleding.

 

Naast al deze exotische dansen verzorgt zij ook moderne dansen met eigen choreografieën. Diverse dansacts met verschillende thema’s zoals Michael Jackson Tribute, tapdance, entertainment dinner shows, dance events, showballet als begeleiding van zangers/zangeressen, etc. Tevens kunnen zij professionele Hula-Workshops geven, uw gasten verwelkomen met een Hawaiian flower lei (bloemenkrans), uw tropische cocktails en/of hapjes serveren etc. dit alles in originele Hawaiiaanse kleding of in Indonesische klederdracht om uw Indonesisch feest/buffet compleet te maken.

 

Dansgroep Orchidee maakt uw feest graag compleet, beslist de moeite waard om een keer gezien te hebben!

Dansgroep Sekar Ayu

Biografie Nikki – Sekar Ayu

Iedereen kent haar als Nikki, maar haar werkelijk naam is Ni Ketut Candrawati.

Nikki is geboren in een het dorpje Palasari gelegen in het westen op Bali en dansen is

altijd de rode draad in haar leven geweest.

Dat kon ook haast niet anders omdat haar vader altijd gamelan (kendang) speelde en haar

moeder danste en ook optrad. Dat was tot zij trouwde. Op Bali is het niet gebruikelijk dat je

op latere leeftijd nog danst in het openbaar. Daar wordt het toch als een tikje ordinair

gezien of vinden ze zichzelf al snel te oud. Nieuwe generaties staan dan ook snel klaar om

je op te volgen. Met zo’n ouders is het dan ook niet raar dat het dansen haar en haar

zussen met de paplepel is ingegoten

Nikki begon werkelijk met dansen toen ze 4 jaar oud was en gaf al snel veel optredens op

Bali. Zij was zo goed en toegewijd dat ze al op 10-jarige leeftijd al de assistent van haar

lerares was. Toen zij voor haar studie verhuisde naar Jakarta konden de dansen natuurlijk

niet achterblijven. Sterker nog naast haar studie lukte het haar ook nog om daar andere de

Balinese dans bij te brengen en zelf enkele dansen te leren van de andere eilanden.

Rond 2005 kwam ze naar Nederland om werkervaring op te doen duurde het niet lang eer

ze gevraagd werd om mee op te treden op pasars en feesten. Alleen wat tijdelijk zou zijn

werd definitief, ze trouwde, kreeg een dochter en is inmiddels helemaal ingeburgerd. En

het dansen? Dat is nog serieuzer geworden.

Inmiddels heeft Nikki haar eigen dansgroep genaamd Sekar Ayu (lieve bloem) waarbij

authenticiteit belangrijk is. Nikki wil dat men de dansen ziet zoals men die in Indonesië ook

kan tegenkomen. Naast haar dansgroep en full time baan maakt ze ook nog tijd vrij om de

dansen door te geven aan de jongere generatie. Het maakt haar trots om te zien dat veel

van haar leerlingen inmiddels zelfstandig dansen hebben uitgevoerd voor een groot en

vreemd publiek.

En dat dansen nog echt zo belangrijk voor haar is als toen ze klein was wordt wel duidelijk

als u weet dat elke vakantie in Indonesië er tijd wordt vrijgemaakt om, in plaats van lekker

aan het strand te liggen, nog meer dansen te willen leren en op zoek gaat naar nieuwe

danskleding. Kleding die hoort bij de dans. Want voor Nikki geldt, dans en kleding zijn één

geheel en daar worden geen concessies aangedaan.

Meer weten? / info@sekarayu.nl / www.sekarayu.nl

 

Duo Edu Schalk en Diana Monoarfa

Zondag

Edu en Diana treden op zondag als duo op.

Edu is een van de beste entertainers in het circuit van Indische dansavonden, Pasar Malams, festivals en andere festiviteiten waar een goede presentator nodig is. Waar Edu is, is sfeer, plezier, vakmanschap en vooral vriendschap. Met zijn ruime podiumervaring, zijn grote muzikale kennis, zijn dynamische persoonlijkheid en zijn innemende humor maakt hij elke gelegenheid weer tot een feest. Naast het feit dat Edu een perfecte presentator is kennen we hem vooral ook als solozanger.

 

Diana Monoarfa komt uit Kotamobagu, Noord Sulawesi. Diana zingt al vanaf dat zij 8 jaar oud is.
Deze zangeres zingt een allround repertoire van Krontjong tot Latin. Behalve Indonesische liederen zingt Diana veel Engels en Spaanse liederen en op verzoek zelfs in het Chinees, Japans, Arabisch, Hindi, Nederlands en Frans. Diana zingt als solozangeres op Pasar Malams, maar daarnaast ook als duo (met een toetsenist), Trio (toetsenist en saxofonist) en als free lance zangeres voor verschillende bands. Enkele jaren geleden is Diana gestart met een vaste band; Diana & Friends. En sinds begin van 2017 is zij zangeres van Abadi Keroncong Ensemble. Op dit moment de enige Keroncong Emsemble in Nederland.

 

 

 

Ray Smith

Zaterdag

Geboren op 30 december 1961 te Friesland, een vader uit Indonesië afkomstig en een Friese moeder.
Ray heeft in zijn jeugd spelenderwijs gitaar leren spelen van zijn Molukse vrienden. Hij is al jong begonnen met zijn “optredens”op de verjaardagen van familie, vrienden en kennissen. Dit resulteerde in het spelen in verschillende bandjes. Een van de bands waarin hij ruim 7 jaar gespeeld heeft was de Moluks/Indische formatie “Siafusu”. De muziekstijl, disco/funk, bestond uit covers van bandjes als Massada, Time Bandits, Santana en het zogenaamde Indische repertoire.

Jaren later is Ray als zanger-gitarist-toetsenist begonnen bij de band “Cinnamon” en later bij “Restless” uit Amersfoort.
Hierna is hij samen met Jenny een duo begonnen en heeft zich toegelegd op de disco en dance classics.
Begin 2001 ontstond het idee met collega artiesten om samen te gaan optreden. Dit project resulteerde in de formatie “THREE IN ONE”. “Three in one” bestond uit The B-Brothers, Ro Deira en Jenny & Ray. De formule bestond uit het aanbieden van een spetterende show van 60 minuten muziek van drie verschillende genres Rock & Roll, Carribian en Dance-classics.

Ray besloot om als “solist” verder te gaan.
Hij heeft meteen de daad bij het woord gevoegd en is januari 2004 de studio in gedoken om in samenwerking met muzikale duizendpoot Eibert, een demo-CD op te nemen bij “The Digitals Studio”.
Eind 2004 is zijn 1e Kerst CD verschenen in het Engels/Nederlands en Maleis.
In juni 2005 is de 3e CD “Disco Fever” verschenen,waar Ray een 15-tal bekende disco-covers ten gehore brengt.
Zomer 2005 heeft hij een zomerhit gescoord aan de Turkse kust met een dance-clubmix gemaakt door DJ Ozzie van het nummer “Crazy way about you”.
Daarna volgde in 2006 de mini-cd “Ray” welke uit een drietal eigen nummers t.w.; “Set me free”, “Heartbeat” en “Breaking Up”.
In November 2006 is de nieuwe Cd single “Ingatlah”, met het Maleis/Engelse nummer Ingatlah en het nummer “Widuri”uitgebracht.
“Ingatlah” is gecomponeerd door Willen Ham uit Amersfoort en hiervan heeft Ray de tekst geschreven
In maart 2007 is “Ray’s” Cd “Merasa Senang”, welke uit 15 nummers bestaat en allemaal gezongen in het Indonesisch uitgekomen.

Hierna wordt Ray een veelgevraagd artiest en staat hij de volgende 8 jaar veelvuldig op de grote pasar malams door het hele land.

In juli 2008 verschijnt de eerste Nederlandstalige single-Cd “Dansen” van Ray en op deze Cd staan de nummers “Dansen” en “Liefde”
Hiervoor heeft Ray de teksten zelf geschreven.

Daarna volgen de Indische Cd’s: “RINDU” (verlangen), JATUH CINTA (verliefd worden) en SATU HATI (één hart).
Hij werkt hierop o.a. samen met zangeres Stanny Claasse, John Smith en zijn vrouw en kinderen welke ook de koorpartijen voor hun rekening nemen.

Per 27 juni 2009 is Ray gaan samenwerken met “Sasa productions”. Na z’n spetterende openingsoptreden in AHOY-R’dam, is hij door de organisator gevraagd het eerst volgende evenementen te gaan presenteren.
Na zes jaar stopt Sasa en gaat Ray samenwerken als zanger/presentator van M-Box.

Januari 2011 is Ray gestart met de voorbereidingen van z’n nieuwe Engelstalige Cd “Close to you”, waarop hij in zijn geheel eigen stijl te beluisteren zal zijn.

Ray werd begin 2012 genomineerd voor de populairste Indisch-Molukse artiest 2012 en heeft deze prijs op 17 maart 2012 ook daadwerkelijk gewonnen!

In 2013 verscheen zijn 2e kerst-cd en in 2014 staat Ray alweer 10 jaar als solo artiest op de planken en is hij niet meer weg te denken van de grote evenementen.

Eind 2015 volgt het 1e Spanje avontuur, de pasar in Benidorm. Hieruit volgen diverse optredens aan de mooie Costa Blanca.

Na de zomer van 2016 is Ray in contact gekomen met producer/arrangeur Laurens van Wessel van “Studio 69” van Wesco Productions Zegge.
Samen hebben zij gewerkt aan een eerste single voor Ray. In Spanje is de video-clip opgenomen door cameraman Jan van Droffelaar en in Nederland is de clip verder afgemaakt in “Studio Boslust” te Rhenen door Herman Onnen.
Daarna is Ray in contact gebracht met Ronald Visch van het bekende platenlabel”RoodHitBlauw”.
Deze was erg enthousiast over de single en besloot met Ray te gaan samenwerken en de single en video-clip groots uit te gaan brengen.

Op 19 april 2017 is de allereerste Nederlandstalige single van Ray uitgekomen genaamd: “Zonnestralen”, een productie van Laurens van Wessel en de tekst geschreven door Ray.
Het nummer is een cover van de bekende hit “Keep on Smiling”.
Inmiddels is op 30 augustus 2017 zijn twee single uitgekomen via zijn platenlabel Roodhitblauw.
Deze is geschreven en geproduceerd door Laurens van Wessel en Frans Bauer en is genaamd “Oh lala”.
Leuk om te weten is dat de single “Oh lala” is verschenen op de jubileumuitgave van de dubbel Cd Woonwagenhits 10, o.a. verkrijgbaar bij Mediamarkt, Bol.com, CD Hal Ruinen en bij diverse tankstations door het hele land.
Ook heeft Ray inmiddels de TV opnamen van Toppers van Oranje (2x) opgenomen, een TV programma te vergelijken met oa Toppop en Op volle toeren, deze is te zien bij TV Oranje. Ook is het nummer gebruikt voor een Belgisch lingeriemerk “Ohlala” in de reclame campagne.
Ray treedt inmiddels ook op met het showballet van Dance Center Amersfoort, het selectieteam Hi-5.
31 januari 2018 is Ray’s 3e Single “Pak me dan” uitgebracht. Dit nummer is op de diverse hitlijsten op de eerste plaats geëindigd.
productie: Laurens van Wessel en tekst Frans Bauer. Arrangement Laurens van Wessel en Ray Smith.
Ray heeft zich met talloze andere artiesten ingezet voor Giro 555 Hulp aan Sulawesi en heeft hiermee ook het NOS Journaal gehaald alsmede de aandacht van de landelijke pers.

Inmiddels is de 4e single “Kom met me dansen” en de Spaanse versie ervan “Vamos a Bailar”, uitgebracht en gooit hoge ogen op de diverse hitlijsten. Ook in Spanje aan de Costa Blanca wordt het nummer regelmatig gedraaid. Er wordt nu alweer gewerkt aan een nieuwe single die op 2 jan. 2019 zal worden gereleased via zijn platenlabel Roodhitblauw.

 

 

Second Generation

Zaterdag

Second Generation (Generasi Kedua) een band die sinds 2015 bestaat en opgericht is door P. Wattimena (bassist).

Met 5 andere gedreven bandleden o.a. zangeres Yasmin, zanger Marcel, toetsenist Enzo, gitarist Denny en drummer Rudolf spelen wij muziek uit de jaren 70/80 en Lagu2 Ambon.

Onze motto:

‘If the plan doesn’t work change the plan but never the goal’

 

 

What's a Name

Zondag

What’s a Name is een band die bestaat uit de volgende bandleden:

Hans Zange steelgitarist/zanger

Tonny Harimartono sologitarist/zanger

Max Baro basgitarist

Adrie Voorheijen, drummer

Bob Zijlstra, gitarist begeleider (tevens leider van de band)

 

Het is een allround band, ze spelen gevarieerde muziek zoals:

Country / Rock & roll/ Raggea/ Yospan/ Soul/ Cumbia en nog veel meer!